В телефонен разговор със Сергей Бубка, Стефка Костадинова изказа съпричастност и

...
В телефонен разговор със Сергей Бубка, Стефка Костадинова изказа съпричастност и
Коментари Харесай

БОК подпомага олимпийците на Украйна

В телефонен диалог със Сергей Бубка, Стефка Костадинова изказа съпричастност и предложи подпомагане на тамошните спортисти

Българският олимпийски комитет предложи помощ на украинските олимпийци.

Това стана след телефонен диалог на ръководителя на БОК Стефка
Костадинова с нейния сътрудник президента на УОК Сергей Бубка. Двамата са дългогодишни другари още от интервала на спортната им активност, когато десетилетия наред бяха недостижими за останалите в своите дисциплини.

Костадинова е изказала съпричастност със страданията на украинския народ и е запитала Бубка дала има нужда от помощ от страна на българското олимпийско семейство. Предложено е подпомагане за обезпечаване на подготвителни лагери за украински спортисти у нас.

От своя страна Сергей Бубка е благодарил за топлите думи и поддръжката, като е заречен да спомага за идването на украински спортисти за подготвителни лагери в България. Сред тамошните състезатели изключително известна и мечтана е високопланинската база Белмекен, където постоянно организират подготовката си най-хубавите украински спортисти.

Сергей Бубка е измежду най-влиятелните персони в международния спорт. Преди два дни именитият играч на пастирски скок бе избран от МОК за координатор на филантропичната помощ от интернационалната олимпийска общественост към Украйна. „С поддръжката на Олимпийска взаимност в Лозана и неговия екип в НОК в Украйна, господин Бубка ще управлява разпределението на помощта към украинската общественост и спортното придвижване. За да улесним тази задача ще стартираме да събираме информация за местонахождението на тези членове на украинската олимпийска общественост, както и за настоящите начинания и поддръжка,“ разгласи в петък президентът на МОК Томас Бах.

Бубка е доста мощно обвързван с България. Освен дългогодишното другарство със Стефка Костадинова, украинската спортна легенда бе чест посетител на страната при възобновяване след спортните сезони, а и до ден сегашен продължава да посещава фамозните български лечебни и спа центрове. Олимпийски и десеткратен международен първенец, Бубка е член на МОК и даже бе претендент за президент на МОК на последните избори, извоювани от Томас Бах през 2013 година Украинецът е подобрявал 35 пъти планетарните върхове в овчарския скок, а през днешния ден е една от най-авторитетните персони в
международния спорт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР